Home-Start feirer 50 år!

Home-Start ble grunnlagt av Margaret Harrison for 50 år siden, som mente at familiestøtte best kunne gjøres i familiens eget hjem, der den kunne tilpasses familiens individuelle behov.

Margaret Harrison sa: «Foreldre med små barn fylte meg med en overveldende følelse av ærefrykt, over hvordan de ble forventet å håndtere hverdagen, og faktisk å overleve i det hele tatt, ofte under svært krevende omstendigheter, og mot alle odds. De var min virkelige motivasjon for å etablere Home-Start.

Vi lærte raskt at det var mye viktigere å fokusere på foreldrene (først og fremst mødre på den tiden), deres psykiske helse og følelsesmessige behov. Et oppriktig ‘Hvordan har du det?’ og et smil til dem hadde langt større potensiale til å bli reflektert tilbake på deres barn enn en mer kognitiv tilnærming. Bare det å dele tid, vennlighet, praktisk hjelp, sjenerøsitet og glede, lærte vi at kan være utrolig givende for alle involverte.»

Margaret Harrisons ideér er fremdeles kjernen i arbeidet vårt, men HSW har også skapt nye måter å hjelpe foreldre og deres barn på, som møter de skiftende behovene til familiene og samfunnet.

Denne enkle ideen som startet i Leicester i 1973 har nå spredt seg til 22 land, på fem kontinenter, og alle bruker vår unike modell for støtte til familier.

Margaret Harrison forble president for Home-Start til hennes død i 2015. På bildet kan Margaret (rød jakke) sees med prinsesse Diana, beskytter av Home-Start 1992-1997.