Takk til familiekontaktene!

Barne- og familieminister, Kjell Ingolf Ropstad, åpnet gårsdagens konferanse for familiekontakter med å referere til kloke Per Fugelli: «Ikke vær et 1-tall på jorden. Bry deg om flokken din».

Ministeren utdypet videre «Å bry seg, vise omsorg og kjærlighet skaper lykke, tilhørighet og glede – både hos den som gir og den som får.»

Ministeren åpnet konferansen

Ropstad holdt en inspirerende tale til familiekontaktene våre, som hver uke besøker en småbarnsfamilie som er i en utfordrende fase. «I løpet av livet opplever de aller fleste av oss å være i en situasjon hvor vi trenger at noen stiller opp for oss. Ikke alle har noen rundt seg som kan gjøre nettopp det. Da trenger vi folk som dere. Det dere gjør er noe av det aller fineste i vårt samfunn», sa barne- og familieministeren.

Inspirerende foredrag

Konferansen ble godt rammet inn av daglig leder i Home-Start Familiekontakten Norge, Morten Singstad som ønsket velkommen, og sendte en stor takk til den fantastiske innsatsen som blir nedlagt av alle våre familiekontakter. Uten familiekontaktene hadde ikke vårt tilbud vært til, poengterte Morten.

Marco Elsafadi holdt et fengslende foredrag om sin oppvekst som startet i en flyktningleir i Libanon, og endte i Kragerø i 1987. Vi ble kjent med hvordan ildsjeler og opplevelser på veien hadde formet og motivert han. Marco jobber i dag med å kjempe for at barn og unge som faller utenfor skal få nye muligheter, og vi ble dypt inspirert av historiene han formidlet.

Etter lunsj fikk vi et godt innblikk i utfordringer knyttet til kultur og kommunikasjon i arbeid med minoritetsfamilier. Foredragsholder Cecilie Kolflaath Larsen ga oss blant annet innsikt i ulike omsorgsmodeller, verdier og kommunikasjonsstiler, som førte til svært nyttige plenums- og grupperefleksjoner .

Musikalsk innslag

Sivert Sivertsen sitt musikalske innslag i løpet av dagen fenget forsamlingen, og som han selv sa «kanskje hører dere en av låtene mine på radio i løpet av høsten». Sivert signerte platekontrakt etter opptreden hos oss, og plateselskapet var tilskuere under innslaget! Gratulerer til Sivert, vel fortjent.

Takk til alle fremmøtte

Takk for at alle dere fremmøtte bidro til å skape en minnerik dag, og en igjen en stor takk for innsatsen som legges ned ukentlig av alle våre rundt 800 familiekontakter!