Gode Juleminner med Juleaksjonen

Det er Home-Start-koordinator Gunhild Jakobsen som får lov til å overrekke julepresangene til barn i Oslo, med varm støtte fra Janusfabrikken og Gjensidigestiftelsen

Juleaksjonen-1280x600-artikkelvisning-fullbredde

Til Ayub fra Janus

– Hei, kom inn!
De møter hverandre som andre gode venner, med å armene rundt halsen på hverandre og en god klem når Facdusa åpner døren.
– Det er alltid så fint å få besøk av Gunhild, forklarer vertinnen og forteller at det er Gunhild som har lært henne å bake både gulrotkake og verdens-bestekake.
– Jeg vil bli norsk, vet du.
Gunhild Jakobsen er områdeleder for Frelsesarmeens Home-Start Familiekontakten (HSF) i Østensjø bydel i Oslo. I dag kommer hun med julegave til den seks måneder gamle gutten til Facdusa.

Utdrag fra Frelsesarmeens magasin «Krigsropet» nr. 49, 2015, «Til Ayub fra Janus«, tekst Sissel Svendsen, foto Kristianne Marøy.

Et bidrag til mange

Gjensidigestiftelsens Juleaksjon skal bidra til at flere barn skal få ta del i opplevelser som er forbundet med jul.

Home-Start Familiekontakten Norge (HSFN) er en av organisasjonene som stiftelsen samarbeider med. I år fikk HSFN tildelt kr.170.000 i midler, disse er fordelt ut til 13 avdelinger og bidrar til å gi 237 barn gode juleminner.

I tillegg er det HSF avdelinger i Blå Kors, Kirkens Bymisjon og Frelsesarmeen som mottar midler direkte fra stiftelsen, så antallet barn som berøres av aksjonen er atskillig større enn 237.

En stor takk til Gjensidigestiftelsen!