Familiekontaktens Dag 14. mai

Tirsdag 14. mai inviterer vi våre frivillige familiekontakter til Familiekontaktens Dag i Oslo (Edderkoppen Scene, Scandic St. Olavs Plass 1, Oslo). Denne dagen ønsker vi å hylle alle våre fantastiske frivillige som bidrar til å skape en bedre hverdag for barnefamilier!

Program

 • 09.15 – 10.00: Registrering, kaffe/te/vann og «noe å bite i»
 • 10.00 – 10.15: Velkommen, ved Morten Singstad, generalsekretær HSF Norge
 • 10.15 – 11.30: Å vokse opp mellom to kulturer, ved Amir Shaheen
 • 11.30 – 12.30: Lunsj
 • 12.30 – 13.00: Minikonsert, ved Igor Dunderovic a.k.a Yngvar Dundervik
 • 13.00 – 14.00: Inkludering er å ha noen å le og gråte med, ved Sonia Ahmadi
 • 14.00 – 14.15: Pause
 • 14.15 – 15.00: Del 2 med Sonia Ahmadi
 • 15.00 – 15.15: Avslutning

Å vokse opp mellom to kulturer

Amir Shaheen er en mangfoldig kunstner med mange talenter; han er komiker, kreativ produsent, tekstforfatter, skribent og en av idéskaperne bak Netflix-suksessen «Hjem til jul». Med røtter fra Pakistan, fortsatte hans reise til Norge og Bergen. Oppveksten var imidlertid ikke uten utfordringer, noe som har beriket Amir med verdifulle erfaringer og innsikter som resonnerer med mennesker i mange livsfaser. I desember 2023 lanserte han boken «Barnas Filosofi – Barnas tanker om verden og oss».

«Vi voksne har mye å lære av barna hvis vi bare tar oss tid til å lytte til dem. Barnas visdom kan være et lys i mørket, en kilde til glede og håp.»

Minikonsert

Igor Dunderovic er en norsk-bosnisk komiker, dramatiker og visesanger med over 2000 forestillinger bak seg. Han har underholdt alt fra H.K.H. Kronprinsessen til nyankomne beboere på asylmottak, varmet opp scenen for både Jens Stoltenberg og Erna Solberg. Igor ble Spellemannsnominert i 2014, og har blitt kåret til en av de 100 største, norske forbilder med minoritetsbakgrunn.

«Gikk meg over sjø og land, så møtte jeg en gammel mann. Du æ’kke norsk hva gjør du her? Hvor hører du vel hjemme?»

Inkludering er å ha noen å le og gråte med

Sonia Ahmadi er grunnlegger og leder av foreningen Norsk-afghanske kvinner for endring. Hun kom til Norge som ung alenemor fra Afghanistan, hvor hun har vært vitne til grov urett begått mot kvinner, og selv opplevd å bli pisket av Taliban som 12 åring. I dag er Sonia en aktiv kvinnerettighetsforkjemper, som har tatt master og etablert seg som entreprenør, foredragsholder og samfunnsdebattant. Sonia er dedikert til å skape en positiv forandring i verden, og vil være stemmen til de som tvinges til å tie.

«Jeg har en sterk tro på at hvert enkelt individ kan gjøre en positiv forskjell uavhengig av hvem man er, hva man gjør og hvor man kommer fra.»

Her kan programmet til Familiekontaktens Dag 2024 lastes ned som pdf

 

Påmelding til Familiekontaktens Dag 2024

Registrer din deltakelse på konferansen Familiekontaktens Dag, som avholdes på Edderkoppen Scene, Scandic St. Olavs Plass (St. Olavsplass 1, 0165 Oslo) tirsdag 14. mai. Konferansen er kostnadsfri for deltakerne, men ved sykdom eller annet frafall er det viktig med beskjed til koordinator ved din avdeling, da arrangør må dekke kostnader ved frafall. PÅMELDING INNEN FREDAG 26. APRIL. Vi har et begrenset antall plasser, og påmeldingen stenges når plassene er fylt opp. (Nb! Bekreftelsesmailen kan havne i ditt spam-filter så sjekk evt. dette dersom denne ikke mottas.)

 • Velg avdeling fra nedtrekksmenyen.
 • Velg relasjon fra nedtrekksmenyen.
 • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.