Familiekontaktens Dag 12. mai

Torsdag 12. mai inviterer vi våre frivillige familiekontakter til Familiekontaktens Dag i Oslo (Felix Konferansesenter, Bryggetorget 3, 0250 Oslo). Denne dagen ønsker vi å hylle alle våre fantastiske frivillige som bidrar til å skape en bedre hverdag for barnefamilier i det ganske land!

 


Se livestreaming fra konferansen her:


 

Program

 • 09.30 – 10.00: Registrering, kaffe/te/vann og «noe å bite i»
 • 10.00 – 10.15: Velkommen, ved Morten Singstad, nasjonal koordinator HSF Norge. Åpning ved Lisbet Rugtvedt, styreleder HSF Norge.
 • 10.15 – 11.30: Fra problembarn til problemløser, ved Alexander Skadberg, foredragsholder.
  Under foredragene får du være med inn i Alexanders verden, en verden hvor tiden har stått stille så alt for lenge og hvor alt som skal gjøres, helst skulle blitt gjort i går. Du får også bli kjent med den «ene» personen. Den «ene» personen som gjorde hverdagen til en hverdag fylt med mestring, mot og stå-på vilje.
 • 11.30 – 12.30: Lunsj
 • 12.30 – 13.00: Musikalsk innslag, ved Rudi Myntevik, artist
  Rudi Myntevik synger sanger på norsk om blant annet utfordringene med å være menneske, ektemann og far.
 • 13.00 – 15.00: Familien: Grunnsteiner i samfunnet, ved Hedvig Montgomery, psykolog og familieterapeut.
  Hvorfor og hvordan tar vi vare på den? Hver familie har sin egen familiekultur, hvordan kan vi lese dette og være til hjelp inn i andres familier? Hvilken rolle spiller familiekontaktene for familiene?
 • 15.00 – 15.15: Avslutning

Her kan programmet til Familiekontaktens Dag lastes ned som pdf.

 

Om Alexander Skadberg

Alexander Skadberg er en prisbelønnet foredragsholder. I 2019 ble han utnevnt Bodø-ambassadør og ble tildelt Terje Nilsens ærespris for sitt arbeid for psykisk helse. Livet hans har likevel ikke alltid vært så fullt av solskinn.

Alexander har full tro på at åpenhet kan redde liv – det er derfor han sårbart og ærlig deler sin egen historie. Det trengs bare at én person ser et barn som sliter for å kunne gjøre en forskjell.

Tema som blir belyst under foredraget hans er: ADHD, mobbing, rus, adopsjon og psykisk helse.

Om Hedvig Montgomery

Hedvig Montgomery er en av Norges mest anerkjente psykologer og er spesialist innen familie- og parterapi. Montgomery er deleier av praksisen Montgomery AS og står bak den internasjonalt bestselgende bokserien «Foreldremagi» som er oversatt til 23 språk.

I samarbeid med Aftenposten har hun den ukentlige podcasten og A-magasinspalten Foreldrekoden. I tillegg har Montgomery lang erfaring med arbeid med TV-produksjoner og oppfølging av mennesker som opplever medieeksponering. Montgomery bor i Oslo med ektemann og to barn.

 

2022 er Frivillighetens år! Et år for å feire Norges viktigste lagarbeid. Året er forankret i regjeringens Frivillighetsmelding, og uten frivilligheten stopper Norge opp! Home-Start Familiekontakten er med på feiringen og Familiekontaktens Dag er krysset av som VÅR DAG i kalenderen til Frivillighet Norge over markeringer for å feire frivilligheten i 2022.

Påmelding til fysisk deltakelse på Familiekontaktens Dag er nå passert, men konferansen kan følges digitalt uten påmelding.