Familiekontakt fra Oslo er finalist til nasjonal frivillighetspris

Rajaa Amazghor fra Oslo er en av tre finalister når Frivillig.no kårer Årets nykommer i frivilligheten 2018. Prisen deles ut av Frivillig.no og Frivillighet Norge, på Frivillighetens dag på DOGA i Oslo 5. desember.

Det er så viktig at vi engasjerer oss – det blir så mye bedre for alle.

Hver lørdag bruker Rajaa av sin fritid for å besøke en Eritreisk tvillingmor. Hun avlaster og støtter moren i foreldrerollen. Oppfølgingen av den lille familien gjør Rajaa med stort engasjement, smittende humør og stor grad av fleksibilitet.

Rajaa er frivillig familiekontakt i Home-Start Familiekontakten drevet av Kirkens bymisjon i Oslo.

Vil gjøre noe nyttig

– Jeg vil gi tilbake til samfunnet. Jeg har min erfaring og min kultur og er en voksen dame som kan dele dette og stille opp for andre. Jeg vil være en god rollemodell for mine 4 gutter – de synes jeg står på og setter pris på at jeg engasjerer meg. De sier de er stolte av meg. Jeg vil bidra – selv om jeg bare gjør en bitteliten forskjell, sier Rajaa.

Rajaa kommer fra Marokko og flyttet til Norge i voksen alder. I tillegg til å være student er Rajaa selv enslig forsørger for fire barn, og deler velvillig av sin erfaring som alenemamma. Hennes første møte med frivilligheten var som bruker ved Stovner Frivillighetssentral. Etterhvert ble hun med som frivillig for Home-Start Familiekontakten og Kirkens Bymisjon.

– Jeg håper jeg kan inspirere flere til å være med å gjøre nytte for seg i samfunnet. Det er så viktig at vi engasjerer oss – det blir så mye bedre for alle. Jeg ønsker å fortsette og være frivillig lenge. Det har blitt veldig viktig for meg og den jeg er, sier Rajaa.

Rajaa spiller en viktig rolle i andres liv når hun er frivillig, og Line Verdal spiller rollen som Rajaa i finalistfilmen til Årets nykommer i frivilligheten.

Nasjonal Pris for Årets nykommer

For tredje år på rad deler rekrutteringsportalen Frivillig.no og Frivillighet Norge ut den nasjonale prisen Årets nykommer i Frivilligheten. Dette for å sette pris på engasjement og frivillig innsats fra de nye frivillige som har vist at det ikke er så vanskelig å gjøre noe for andre.

–Frivillig.no har som mål å inspirere flere til å finne veien inn i organisasjonene og få føle på gleden av det frivillige felleskapet og å spille en viktig rolle i andres liv, sier prosjektleder for Frivillig.no Vanja Konradsen

De nominerte til Årets nykommer i Frivilligheten er derfor helt vanlige ekstraordinære folk som nylig har funnet ut at de vil gjøre noe for andre i fritiden. Prisen til Årets Nykommer i Frivilligheten deles ut av Frivillig.no og Frivillighet Norge, på Frivillighetes dag på DOGA i Oslo 5. Desember.

Årets finalister presenteres gjennom filmer der skuespillere spiller rollen som de frivillige. Men det er de frivillige som spiller den viktigste rollen – i andres liv.

De andre to nominerte er:

  • Mohamad Nobel Omr Deeb, frivillig speiderleder i Rjukan speidergruppe av Norges speiderforbund.
  • Lillann Fanuelsen, frivillig i Åssiden Idrettsforening.